[București, 13 decembrie 2021] Best seller, tradus în peste 20 de limbi, inclusiv în alfabetul braille, pentru cititorii italieni nevăzători. volumul „IIllustrissimi. Scrisorile Patriarhului”, de Albino Luciani (viitorul Papă Ioan Paul I), a apărut în traducere la Editura Serafica, cu o prefață la ediția în limba română de card. Pietro Parolin, Secretar de Stat în Vatican și președinte al Fundației vaticane Ioan Paul I.

Tradusă de Cristina Grigore, cartea este o colecție de 40 de scrisori imaginare pe care Patriarhul de Veneția Albino Luciani (Ioan Paul I) le-a adresat unor personaje ilustre. Scrisorile au fost publicate, între 1971-1974, în revista franciscană italiană „Messaggero di sant’Antonio” și reunite în 1976 în volumul de față. Printre destinatarii scrisorilor, pe lângă sfinți cunoscuți, se numără scriitori, fețe regale, personaje din opere literare, figuri mitologice și istorice: Penelopa, Mark Twain, Maria Tereza a Austriei, Figaro, Pinocchio, Goldoni, Sf. Tereza a Pruncului Isus, Goethe, Chesterton, Isus etc. Cu simplitate, umor și inteligență, autorul abordează diferite teme sociale și morale, actuale și astăzi.

Despre autor: ALBINO LUCIANI s-a născut în 1912 la Forno di Canale (în provincia italiană Belluno), astăzi Canale d’Agordo. Hirotonit preot la 23 de ani, în decembrie 1958 a fost numit episcop al Diecezei de Vittorio Veneto, în 1969 Patriarh de Veneția și cardinal în 1973. Pe 26 august 1978 a fost ales papă și și-a ales numele Ioan Paul I. A murit subit după 33 de zile de pontificat, în urma unui infarct, în noaptea de 28 septembrie 1978. În 2002, Dieceza de Belluno a deschis procesul de beatificare și canonizare a lui Albino Luciani, care va fi beatificat pe 4 septembrie 2022 la Roma, de Sfântul Părinte.

Cartea poate fi achiziționată de la Librăriile catolice din țară.

>>> Citește și prezentarea Editurii Serafica.

Show Buttons
Hide Buttons